nara-cosmetics.dk er blevet en del af namibianbodycare.com ... Velkommen til
100% naturlige ingredienser - vegansk - fair trade

Omumbiri
Namibisk Myrra
En populær parfumeplante
Namibisk myrra (Commiphora wildii) udskiller naturligt en dyrebar ravharpiks i tider med ekstrem tørke. Kvinderne fra nomaderne i Himba høster eller samler myrraharpiksen i hånden på en meget traditionel måde og har brugt den som parfume i århundreder. Myrraen kommer fra traditionel vildsamling, forhandles retfærdigt og forarbejdes i en stammes egen ‘parfumefabrik’. Destilleret fra den gyldne harpiks fra Commiphora wildii, den duftende olie er meget krydret med levende citrusnoter og balsamico, jordnære, sensuelle undertoner.

Myrra tilsættes ofte til parfume og andre kosmetiske produkter som en duft. En æterisk olie af meget høj kvalitet opnås fra harpiksen fra Commiphora Wildii (Namibian Myrra) ved skånsom dampdestillation. Denne form for ekstraktion betyder, at der ikke er destillationsrester i myrraolien. Denne æteriske olie bruges traditionelt både kosmetisk og i naturmedicin. Den bruges internt og eksternt. Tarmkramper og betændelsesprocesser i slimhinderne siges at reagere på myrra, da den æteriske olie blandt andet kan virke krampestillende, anti-inflammatorisk og ardannende.

Alle Mbiri Skincare-produkter, nogle Desert Secrets-produkter og !Nara ansigts- og kropscremer indeholder den højkvalitets æteriske olie af myrra og komplementerer de andre højkvalitetsingredienser i denne naturlige kosmetik med dens sensuelle, krydrede-balsamiske duft. Følsom hud nyder godt af myrraens antiinflammatoriske egenskaber.

!Nara Olie
Den endemiske !Nara-plante – ørkenens brød
!Nara-planten, også kendt som !Nara-melonen, tilhører græskarfamilien (Acanthosicyos horridus). Det er en tornet busk endemisk til Namib-ørkenen i Namibia, der kun vokser i klitterne langs Kuiseb-flodens bund. Denne ørkentilpassede plante har pælerødder op til 40 meter lange, som den bruger til at nå grundvandet. Den har ingen blade, små blomster, men meget nærende frugter med frø fulde af værdifulde olier.
Videnskabelige test har vist, at olien indeholder mere end 80% umættede fedtsyrer, hvoraf 58% er flerumættede fedtsyrer, med en surhedsgrad på kun 0,5. De stikkende, runde frugter når en størrelse på omkring 15 cm og vejer 1 kg. Indeni er op til 250 af disse værdifulde frø.

For indbyggerne i denne region, Topnaar, er !Nara en meget speciel, vital plante og en væsentlig del af deres kost. Det er også kendt som ‘ørkenens brød’. Topnaarerne har brugt dem i århundreder som mad, medicin, tørstslukker og ekstrakt solcreme fra deres olie. Frugtkødet spises både frisk og tørret. Dette gør det muligt for Topnaar at fodre på !Nara mellem høsttider.

Selv i dag rejser Topnaar ind i !Nara-markerne på deres æselvogne for at høste !Nara-frugten i hånden. Fair trade er selvfølgelig meget vigtigt. Høstbetingelser, priser og frøforberedelsesteknikker forhandles respektfuldt på årlige møder med høstgrupperne og Topnaar-forhandleren.

Den helbredende og nærende virkning af !Nara olie har været kendt af de indfødte i Namibia i århundreder. Til !Nara kosmetikprodukterne koldpresses de tørrede !Nara frø i en speciel, patenteret spiralpresse, uden brug af opløsningsmidler eller andre tilsætningsstoffer. Takket være denne presseteknik bevares dens værdifulde komponenter fuldt ud. Den 100 % rene, koldpressede !Nara olie har et meget højt indhold af omega-6 fedtsyrer og vitaminer. Disse er meget velegnede til behandling af tør, irriteret hud, der er tilbøjelig til hudsygdomme. Også ideel som ledsagende pleje ved neurodermatitis og psoriasis. Den dyrebare !Nara olie er indeholdt i alle !Nara produkter i en meget høj andel på op til 20%.

Tsamma melon olie
Vild vandmelon fra Kalahari
Almindeligvis fundet i de mere sandede områder af det namibiske landskab, især Kalahari, Tsamma eller Kalahari Melon Citrullus lanatus er let at identificere på sin lange, krybende stilk og klare gule blomster. Tsamma Melon Oil har vist sig at være rig på antioxidanter og Omega 6 og 9 og er en værdifuld ingrediens i naturlige hudplejeprodukter for at genoprette hudens elasticitet. Det er flydende guld, høflighed af Moder Natur.
Denne lille vilde vandmelon er den biologiske forfader til vores almindelige vandmelon og er en vigtig kilde til vand og veldkos – “bush food” – for buskmændene (San) i Kalahari.

Fugtgivende egenskaber
Den rige gule olie bruges traditionelt i det sydlige Afrika til at fugte og beskytte huden mod den hårde afrikanske sol og er også kendt for at fremme hårvækst. Rig på linolsyre, oliesyre og palmitinsyre essentielle fedtsyrer og antioxidanter, den bruges i kosmetik for dets nærende og regenererende egenskaber.

Landdistriktets kvindekooperativ
Lokale kvinder indsamler Tsamma-meloner og leverer gruberne til kvindekooperativet Eudafano i Ondangwa i det nordlige centrale Namibia. Melonfrøene er koldpressede for at producere en olie af høj kvalitet, der er værdsat som en vigtig ingrediens i fugtighedscreme og massageolier. Desert Secrets henter Tsamma melonfrøolie fra Eudafano, men også fra andre samfundsprojekter, der støtter lokale grupper.

Shea
Fra det afrikanske smørtræ
Shea – mere præcist den sheaolie, der optræder i ingredienserne i produkter med dets videnskabelige navn og i de kosmetiske beskrivelser ifølge INCI som Butyrospermum Parkii (Shea) Frugtolie – fås fra karitétræets frugter. Træet er hjemmehørende i Afrika og er også kendt som det afrikanske smørtræ, sheanøddetræ eller sheatræ. Shea har længe været en vigtig komponent i mange kosmetiske hudplejeprodukter.

Det afrikanske smørtræ er overvejende fordelt i tørre områder mellem Senegal og Uganda. Botanisk set er træets frugter bær. Disse består af omkring 50 % værdifuldt vegetabilsk fedt. Det såkaldte sheasmør fås fra shea-nødderne. Frøene af indsamlede bær befries fra frugtkødet, tørres og knuses derefter. Efter udsættelse for varme knuses den færdige masse. Til sidst produceres et gulligt eller grøngult smør, der dufter aromatisk krydret eller nøddeagtigt. Den rene olie – Butyrospermum Parkii (Shea) Frugtolie – kan også fås fra sheanødderne ved at koldpresse nøddekernerne.

Sheasmør er meget rig på umættede fedtsyrer såsom oliesyre og linolensyre. Den indeholder E-vitamin, betacaroten og andre værdifulde ingredienser. Sheaolie bruges ikke kun i kosmetik, men også som erstatning for kakaosmør, for eksempel ved fremstilling af chokolade.

Olien der bruges i alle !Nara cremer og deodoranter kommer fra økologisk dyrkede sheatræer. Dens andel af umættede fedtsyrer nærer og afslapper huden, så den føles blødere og mere smidig. Fedtet, der følger med olien, er særligt hudvenligt og overvælder ikke selv følsom hud.

Rooibos fra Sydafrika
En velsignelse ikke kun som en te
Rooibos, med sit latinske navn Aspalathus linearis, hører til bælgplanterne og kommer fra Sydafrika. Den mest kendte er Rooibos-te, men ekstraktet fra plantens blade – Aspalathus Linearis (Rooibos) Bladekstrakt – bruges også i andre produkter, for eksempel i kosmetik.

Rooibos er hjemmehørende i den sydafrikanske provins West Cape. Den kontrollerede dyrkning foregår udelukkende i området omkring de såkaldte Cedar Mountains omkring 200 km nord for Cape Town. I vækstfasen af ​​den buskede plante høstes den fra sommer til tidligt efterår. Høstmaskinerne arbejder traditionelt hovedsageligt med manuelt værktøj som en segl og bruger kun få maskiner. Man sørger for, at høsten er bæredygtig, så kun de unge grene klippes. De ældre grene skal blive på planten, så den kan vokse sig større hvert år. Bladekstraktet – Aspalathus Linearis (Rooibos) Bladekstrakt – fås fra de høstede blade ved skånsom destillation uden restdannelse.

Rooibos har mange interessante egenskaber og ingredienser. Planten indeholder blandt andet forskellige sekundære plantestoffer som phenoler og flavonoider samt rutin. Forskellige æteriske olier findes også i bladene. Derudover overbeviser Rooibos med sit mineralindhold. Jern, kobber og andre mineraler og sporstoffer er inkluderet. Brugt internt som te, har rooibos en krampeløsende, beroligende effekt og dæmper allergisymptomer. Lignende effekter er beskrevet til ekstern brug.

Følsom hud, der er tilbøjelig til rødme, beroliges med rooibos-ekstrakt. Rutin sikrer, at udvidede kar, der fremmer rødme, trækker sig sammen. Rooibos bruges også eksternt i hudpleje og hjælper med at reducere risikoen for allergi. Kobber er et værdifuldt sporstof i hudpleje.

Marula olie
Velegnet til alle hudtyper
Marula Oil (Sclerocarya Birrea Seed Oil) er en af ​​de mest værdifulde afrikanske hud- og hårplejeolier, værdsat for sine fugtgivende og anti-aging egenskaber. Sammenlignet med andre olier er marulaolie ekstremt rig på antioxidanter, linolfedtsyrer, indeholder en masse C-vitamin og talrige værdifulde omega-3 fedtsyrer, som er essentielle for at bevare en sund hud. Olien absorberes hurtigt, virker fugtgivende og fugtbindende og giver hud og hår intensiv pleje, især til pleje af tør, sprukken hud. Den sikrer fløjlsblød, ung hud, skinnende, smidigt hår og stærke negle og nærer og revitaliserer på en helt naturlig måde. Marulaolie er velegnet til alle hudtyper, uanset om det er fedtet eller tør hud. Den kan også bruges som massageolie.

Marulatræet, også kendt som elefanttræet, er et af Namibias største indfødte træer (Marula Sclerocarya birrea), vokser udelukkende vildt her og har været værdsat af lokale kulturer i tusinder af år.
De grønne og gule marulafrugter på størrelse med Mirabelle spises i sommermånederne, nydes som en lækker juice og gæres til marulavin. Marulaolie udvindes af frugtens hårde frø. Disse opbevares og tørres indtil vinteren og åbnes derefter for at udvinde deres olieholdige kerner.

De hårde kerner udvindes af kvinderne og koldpresses derefter til en dyrebar olie på EWC-fabrikken i Ondangwa. Mange af de kvinder, der indsamler og høster marulafrugten i det nordlige Namibia til olieproduktion, er en del af Edufano Women’s Co-operative (EWC).

Mbiri og Desert Secrets henter deres marulaolie fra kvindekooperativet EWC.

Mopanolie
Dette hårdføre, sommerfugleblade træ (Colophospermum mopane) tjener mennesker og dyreliv i det sydlige Afrika på en række forskellige måder – som en vigtig fødekilde, kilde til tømmer og medicin. Kejsermølens larver, “Mopanormene”, som betragtes som en delikatesse og en vigtig fødekilde, når de tørres, lever også på Mopane-træerne. Der er mange medicinske anvendelser af dette gavnlige træ. Mopane-produkter bruges blandt andet til behandling af ømme øjne, mavekramper og som desinfektionsmiddel til sår.

De forskellige anvendelser af Mopane har været kendt i lang tid. Destillatet af de harpiksholdige bælg indeholder et bredt spektrum af terpenoider. Disse har en antiinflammatorisk, antibakteriel, antiparasitisk og samtidig beroligende effekt.
Dog har gulddrysset æterisk olie fra frøkapsler for nylig afsløret andre fordele. De indeholder en proteinrig olie med kemiske komponenter, der fungerer som et naturligt insektmiddel.

Mopanolie er ny på markedet og vokser i popularitet, da den æteriske olie allerede indgår i flere internationale hudplejeprodukter. Mopanolie blander sig godt med en række æteriske olier for at skabe beroligende og duftende blandinger, der opfrisker og revitaliserer krop og sind.

En overflod af mopanfrø dækker jorden efter sommer. De bliver indsamlet af lokalbefolkningen mellem juni og september og ført til Opuwo Processing Facility, hvor de er blevet dampdestilleret for at udvinde den æteriske olie siden 2011.

Denne dyrebare æteriske olie bruges i nogle af vores Desert Secrets-produkter.

Ximenia olie
Den ukendte dyrebarhed
Ximenia Americana Seed Oil, en af ​​de lidet kendte namibiske skatte, tiltrækker international opmærksomhed i den naturlige kosmetikindustri for sine anti-aldringsegenskaber. Ximenia (sur/vild blomme) er et lille træ eller busk med hvidlige blomster, der er ret udbredt i det nordlige Namibia, ofte fundet på sandede sletter. Frugterne plukkes og spises, når de er gule og modne; når de er modne, smager de blommeagtigt.
Inde i frugten er en kerne på størrelse med muskatnød, der indeholder 60-70% olie. Oliens konsistens er tyktflydende, men den er dejlig nem at smøre ud og absorberes hurtigt uden at fedte.

Ekstraordinære plejeegenskaber
Olien opnået fra frøene er en kraftfuld tonic til tør og moden hud. Den absorberes let i huden som en fugtighedscreme og forbedrer hudens elasticitet – træt hud beroliges, blødgøres og forynges. Ximenia olie har en stærk regenererende og cellefornyende effekt, udglatter huden, understøtter den naturlige hudbarriere, reducerer små rynker og regulerer talgkirtlernes funktion. Dens specielle sammensætning forhindrer huden i at miste fugt og bruges primært til tør eller moden hud som et anti-aging produkt, til at pleje den sarte hud omkring øjnene, men også til uren hud eller acne. Ximenia olie er også en effektiv hjælp til babypleje til ømhed og bleudslæt.
Udover huden plejer Ximenia olien også tørt, beskadiget hår og tør, flagende hovedbund. Masser blot et par dråber ind i enderne af dit hår eller hovedbund.

Produktionen af ​​denne namibiske Ximenia-olie er et resultat af samarbejdet mellem Tulongeni Twahangana Cooperative (TTC) i det nordlige Namibia og CRIAA SA-DC (Center for Forskning, Information, Aktion i Afrika – Sydafrikas udvikling og rådgivning). CRIAA SA-DC er en ikke-statslig organisation, der støtter landdistrikter med at drage fordel af bæredygtigt producerede, lokale naturprodukter.
Andelsforeningen har omkring 1000 medlemmer, hvoraf 98% er kvinder.

Jojoba olie
Udtrykket “jojobaolie” er noget misvisende, fordi det ikke er en olie, men en flydende voks. Jojobaolie fra plantens frø (Simmondsia Chinensis (Jojoba) frøolie) – er en særlig værdifuld vegetabilsk olie, der er uundværlig i kosmetiske applikationer.

Jojobabusken er oprindeligt hjemmehørende i Mexicos og Californiens ørkener og halvørkener. Men i dag er der også dyrkningsområder i Israel, Jordan, Egypten, Argentina, Peru og Australien og i nogen tid også i Namibia. Planten skaber en gunstig lille biotop og beskytter jorden mod erosion. Jojobatræets kapselfrugter høstes på samme måde som oliven og forarbejdes som olivenfrugterne fortrinsvis til en olie ved koldpresning.

Jojobaolie er rig på vitamin E og provitamin A. Sammensætningen af ​​dens fedtsyrer er særlig gunstig til pleje af alle hudtyper. Da det er næsten lugtfrit, kan det bruges i mange kosmetiske produkter. Det er også positivt, at jojoba næsten ikke oxiderer og derfor stabiliserer andre blandinger meget godt.

Til vores !Nara-produkter er der kun brugt økologisk dyrkede jojobafrø til at udvinde olien. Olien opnås særligt skånsomt ved koldpresning. Jojobaolie irriterer eller overnærer ikke følsom, følsom hud. Tværtimod balancerer jojoba huden og har en mild anti-inflammatorisk effekt. Desuden giver denne ingrediens naturligt stabilitet til hele formlen og komplementerer de andre værdifulde ingredienser. Jojobaolie er en essentiel ingrediens i alle !Nara-produkter.

Økologisk Djævleklo
“Fair for Life” certificeret
Afrikansk djævleklo (Harpagophytum procumbens), er en art af blomstrende planter i sesamfamilien. Den er endemisk for det sydlige Afrika, trives i Namibia, Botswana og Sydafrika, hvor den længe har været en del af naturmedicin mod feber og fordøjelsesbesvær. Moderne medicin har også selv opdaget planten.
Planten skylder sit navn til sine frøkapsler, der kan blive op til 15 cm store og har flere krogede udløbere, som sætter sig fast på forbipasserende dyr og dermed sikrer spredningen.
Djævelens klo vokser urteagtigt og danner en til to meter lange skud på jorden, som opstår fra en pælerod. Den har et imponerende rodsystem. Ud over den tykke hovedrod udvikler stauden talrige brunlige knolde lagringsrødder (sekundære rødder), som hver er omkring 10 til 20 centimeter lange og op til 5 centimeter tykke og placeret i en dybde på op til 2 meter. Samlet set er djævlens klo 10 til 15 centimeter høj. De aktive ingredienser er placeret i plantens sekundære lagerrødder. Den indeholder blandt andet bitterstoffer, iridoiderne. Disse omfatter stoffet harpagoside.

De sekundære lagerrødder af vores økologiske djævleklo høstes bæredygtigt af det oprindelige folk, San, i Kalahari-ørkenen i Namibia uden at beskadige planten. Planten med hovedroden (primærroden) bibeholdes og kan danne nye sideskud.
Rødderne skæres i skiver, desinficeres med damp og tørres. De formales derefter til granulat eller pulver. Vores økologiske djævleklo fra Namibia har et harpagosideindhold på mindst 1,9%.
De aktive ingredienser indeholdt i de sekundære, brunlige rodknolde siges at have en naturlig smertelindrende effekt på led- og muskelproblemer og andre helbredende virkninger.

Med salget af vores djævleklo produkter støtter vi forskellige sociale projekter. Disse omfatter Namibia Wild Horses Foundation, Nyah Nyah Conservancy, Turi Pamwe Harvesters Association, CCF’s Livestock Guarding Dog Program.